Implementarea programelor de finanțare pentru firme Startup Nation și Femeia Antreprenor este îngreunată de lipsa de personal din agențiile IMM din subordinea Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, a declarat, joi, ministrul Daniel Cadariu

Situația principalelor programe IMM de la MAT, potrivit lui Cadariu:

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului a mai spus că mai are nevoie de aproximativ 1 miliard de lei – credite bugetare – pentru a putea plăti toți beneficiarii din programele Startup Nation și Femeia Antreprenor 2022.

„Din păcate, pe credite bugetare am primit doar jumătate din suma necesară. Chiar dacă pe credite de angajament avem toată suma, putem încheia toate cele 12.000 de contracte – 11.000 la Startup Nation și 1.000 la Femeia Antreprenor – nu avem credite bugetare. Ajutorul nostru este că cele 3 programe funcționează pe sistemul ramburs, adică beneficiarii contractelor investesc mai întâi banii lor sau împrumutați de la bancă, iar apoi, cu dovada cheltuirii banilor cu acele facturi, vin spre rambursare. Asta înseamnă că există speranță ca la rectificarea din iulie, august, septembrie – când va fi – să primim diferența de bani și avem nevoie de aproximativ 1 miliard de lei, credite bugetare suplimentare” – a explicat Cadariu.

Sursa: StartUp Cafe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *