Implementarea proiectelor de succes

Serviciul de implementare a proiectelor trebuie sa fie un serviciu de nelipsit la contractarea unei societati de consultanta!

   Castigarea unui proiect nerambursabil reprezinta doar o prima etapa a serviciului de consultanta. Declararea unui proiect castigator nu inseamna neaparat ca societatea contractanta si-a dus la capat toate serviciile, ci doar serviciul de elaborare proiect. Orice societate de consultanta ar trebui in mod obligatoriu sa ofere serviciile de management de proiect (implementarea proiectelor). Acest serviciu este la fel de important, daca nu chiar mai important de cat cel pentru intocmirea proiectului castigator deoarece necesita o mare experienta pentru a putea indruma beneficiarul finantarii nerambursabile cu cele mai potrivite sfaturi privind realizarea activitatilor proiectului, respectarea calendarului, procedurile de achizitii.Toate procedurile trebuie sa respecte legislatia nationala si comunitara in vigoare.

   Experinta in derularea procedurilor de achizitii este necesara pentru a evita situatiile in care Beneficiarul poate fi penalizat de catre Autoritatea de Management sau poate ajunge in situatia de a-i fi retrasa integral finantarea pe motiv de neresepectare a procedurilor impuse de legislatie. Raportarile trimestriale si pregatirea documentelor aferente, intocmirea cererilor de rambursare sunt activitati care trebuie realizate in termenele solicitate de catre Autoritatea de Management fara intarzieri si fara erori.

   Succesul societatii de consultanta, cat si succesul Beneficiarul se concretizeaza doar in momentul in care Autoritatea de Management a aprobat platile catre Beneficiar.