Se relanseaza apelul POR – 2.2 pentru 3 regiuni

Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei (MLPDA) a relansat, in 2 martie, printr-un ordin, apelul de proiecte nr. POR/780 (2.2 – IMM) in regiunile de dezvoltare Sud-Est, Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia. 

Relansarea are ca scop utilizarea alocarii financiare ramase disponibile in cadrul PI 2.2, dupa primul apel de proiecte, dupa cum urmeaza: 
- Sud-Est: 27,94 milioane euro 
- Sud Muntenia: 38,67 milioane euro 
- Sud-Vest Oltenia: 17,97 milioane euro

Pentru regiunile de dezvoltare Nord-Vest si Centru alocarea financiara a fost deja contractata in totalitate.

Proiectele pot fi depuse, exclusiv prin intermediul aplicatiei MySMIS, in perioada 04.05-04.06.2020. 

Sunt eligibile doar investitiile ce urmeaza a fi implementate in regiunile de dezvoltare Sud-Est, Sud Muntenia si Sud-Vest Oltenia. 

Pot solicita finantare societatile care se incadreaza in categoria IMM-urilor din mediul urban sau a intreprinderilor mijlocii din mediul rural. 

Investitiile eligibile pentru cofinantare includ: investitii finantabile prin ajutor de stat regional: construirea, modernizarea, extinderea spatiilor de productie/servicii; dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare online; investitii finantabile prin ajutor de minimis: implementarea procesului de certificare/recertificare a produselor, serviciilor sau diferitelor procese specifice, sistemelor de management al calitatii, mediului sau sanatatii; activitati specifice procesului de internationalizare (participarea la targuri si expozitii internationale, misiuni comerciale). 

Valoarea finantarii nerambursabile acordate este de minimum 200.000 euro si maximum 1 milion euro. 

In prezent este deschis apelul POR 2.2 Microintreprinderi pentru regiunile de dezvoltare Nord-Est si Nord-Vest. 

Conform comunicatului oficial, pentru apelul de proiecte PI 2.2.IMM – Relansare 2019 in regiunile Nord-Est si Vest (POR/694), datorita realocarilor efectuate in cadrul POR, bugetul apelului va fi suplimentat cu 61,18 milioane euro, astfel: 39,96 milioane euro pentru regiunea Nord-Est, respectiv 21,22 milioane euro pentru regiunea Vest. Cererile de finantare pot fi trimise pana pe 24 martie 2020, ora 12:00. 

Bugetul total alocat relansarii PI 2.2.IMM, prin cele doua apeluri de proiecte, este de 213,76 milioane euro.

Sursa: www.fonduri-structurale.ro