Agroturism

Agroturism
Agroturismul este, probabil, ceea mai cunoscută şipopulară linie de finanţare, datorită vechimii ei, dar şi a multorproiecte de succes, cunoscută de publicul larg în special pentruconstrucţia de pensiuni.

Este important să clarificăm că nu trebuie să vedemacestă finanţare doar ca posibilitate de constructiţie de pensiuni, cica şi o importantă investiţie în agroturism. Pe lângă principalele activităţi, cum ar fi înfiinţarea sau extinderea unităţilor de cazare/ înfiinţare restaurante (crame cu specific local), grădina de vară, precum şi alte activităţi corelate cu activităţile în turism, sunt permise investiţii precum promovarea zonei turistice, promovarea obiectivelor turistice, sau a facilităţilor de cazare, sau investiţii în infrastructura conexă, precum centre spa, wellness, piscine, săli fitness.

Posibilităţile financiare ale acestor proiecte suntlimitate, însă există fonduri mult mai grandioase pentru investiţii de anvergură în infrastructura de turism atât în mediul urban cât şi în mediul rural. Se finanţează renovarea, modernizarea, extinderea sau înfiinţarea de noi obiective turistice, mai ales prin valorificarea resurselor natural.

De reţinut!
  • În mediul urban, pentru unităţi de cazare,solicitantul trebuie să aibă vechime de 1 an. în mediul rural aceastăcondiţie dispare;
  • Prin unităţi de cazare se înţelege: pensiuni, vile,cabane turistice, bungalow-uri, campinguri, căsuţe, restaurante -exclusiv restaurante de tip familial/pensiune, cu specific (cramă, cuspecific local), gradină de vară;
  • Pentru investiţii în infrastructura de turism sefinanţează proiecte de amploare: centre wellness, centre spa, parcuri dedistracţie, complex turistic balnear, complex pentru schiat.